«بررسی ماهیت مرگ از نظر قرآن و روایات» عنوان پایان نامه سطح دو (کارشناسی) خانم زهره شهرابی فراهانی است که به راهنمایی استاد گرانقدر سرکار خانم تسبیحی در بهار1388 تهیه ، تنظیم و دفاع شده است.
چکیده :
اندیشه مرگ همواره همراه آدمی بوده است و آرزوی جاودانه زیستن جزء تمنیات دست نیافته انسان بوده است. مرگ در برابر قوهی نامیه و نیروی رشد کننده حیوان و گیاه، از بین رفتن قوه عاقله یا نوعی خواب سنگین است. مردن در منطق قرآن تباهی نیست بلکه یک قانون الهی فراگیر استکه نیستی در یک نشئه و هستی در نشئه دیگر است. مرگها براساس اعمال انسان ها به دشوار و آسان تقسیم میشوند. ترس از مرگ در تمام گروههای مردم به نوعی موجود است و برای آسانی آن لحظات سخت باید که به احکام دین، صله رحم و نیکی به پدر و مادر توجه ویژه داشت.
وقتی عزرائیل برای قبض روح مومن میآید و او را به علت انس با فرزندان و بستگان و متعلقات در حرکت به آن عالم سنگین میبیند در پذیرش مومن قدری تأنی دارد. عدهای هنگام مرگ گرفتار زدن فرشتگانند؛ آنان کافرند ( یضربون وجوههم و ادبارهم ) آنچه بر انسان در لحظه مرگ وارد میشود قابل توصیف نیست اطراف بدن شل میشود، رنگ میپرد، زبان میگیرد، هنوز میبیند و میشنود ولی قدرت حرف زدن ندارد.
مامور مرگ همچنان روح اورا از اعضا جدامیکند، تازبان وگوش هم ازکار افتاده وفقط چشمانش میبیند وبه اطراف خود نگاه میکند، وتلاش وحشت وحرکات اطرافیان رامشاهده کرده ولی صدایی نمیشنود وحرفی هم نمی زند ودرلحظه آخر روح ازچشمها گرفته میشود و درمیان دوستان وبستگان همچون مرداری میافتد.
بررسی ماهیت مرگ از نظر قرآن و روایات