والدین باید توجه داشته باشند که تاثیر همسالان و دوستان در نوجوان به حدی است که گاهی طرز رفتار، نحوه و شیوه لباس پوشیدن، چگونگی تکلم و … او را تعیین می کنند. وقتی نوجوان ارتباط عمیق و درستی با والدین خود نداشته باشد و آنها نتوانند نیازهای او را برآورده کنند، از گروه های هم سن و دوستان خود استفاده می کند و از حمایت آنها برخوردار می شود. این گروه ها و همسالان سرمشقی خواهند شد برای نوجوان، و او از آنها پیروی می کند.
نوجوان به خاطر روحیه عاطفی و احساسات بشر دوستانه ای که دارد اغلب ناخود آگاه دستخوش جریاناتی می شود که او را از درون و بیرون به این سو و آن سو می کشاند. حداقل آثار منفی و ظاهری این مساله این است که بهترین و زنده ترین ساعات زندگی خود را از دست می دهد و از وظایف اصلی عقب می افتد. باید مراقب بود که نوجوان در انتخاب دوستان خود بهترین و آگاهترین آنها را برگزیند. باید افت و خیزها و صمیمیت ها و دوستی ها ی نوجوان با دیگران به طور غیر مستقیم تحت مراقبت والدین و مربیان باشد.
اگر از همان اوان کودکی والدین فرزندان خود را تحت تعلیم و مراقبت ویژه ای بگیرند و کودک به افکار سالم و حسن رفتار و اخلاق پسندیده عادت کند و به این سلاح مجهز شود در نوجوانی وقتی وارد اجتماع و جمع همسالان خود می شود دیگر مساله حادی ایجاد نخواهد کرد.