«جهنم و جهنميان در قرآن و سنت»عنوان پایان نامه سطح 2 (کارشناسی) خانم مهناز عليزاده است که با راهنمایی استاد گرانقدر سركار خانم مينو عليميرزايي زمستان 1385 تهیه، تنظیم و دفاع شده است.
چكيده:
جهنم و جهنميان در قرآن و سنت عنوان رساله اي است كه در آن به خصوصيات جهنم و افراد جهنمياز ديدگاه آيات الهي و روايات معصومين (ع) ميپردازد.
جهنم به معني خانه عذاب، محلي است كه گناهكاران بعد از اثبات جرمشان وارد آن ميشوند تا كيفر كارهاي ناشايست خود را ببينند و اين محل با نامهاي ديگري نظير سعير، جحيم، سقر و … نيز شناخته ميشود كه خداوند متعال در آيات بسياري از قرآن كريم به منظور تربيت انسانها و برحذر داشتن آنها از ارتكاب معاصي جهنم و عذابهاي آن را به مجرمان وعده داده است.
شناخت ويژگي هاي دوزخ جز با رجوع به آيات الهي و راهنمايي ائمه (ع) امكان پذير نيست و مطالبي مثل هيزم جهنم كه خود انسانها هستند و شناخت موكلين جهنم كه نوزده نفرند و فهم چگونگي هفت در دوزخ و دركات مختلف آن جز با اين راه به خطار رفتن است.
سراي آخرت، سراي برداشت چيزي است كه انسان در دنيا كاشته است. بنابراين عذاب و قهر الهي در جهنم تجسم يافتن اعمال ناپسند انسان در دنيا است و گرفتاري او به انواع شكنجه هاي جسميمانند غذاها و نوشيدنيهاي منزجر كننده مثل زقوم و غسلين، لباسهايي كه سياه و از جنس قطران است، حبس شدن در مكانهاي تنگ و تاريك و پر از دود و آتش و حيوانهاي وحشتناك جهنمينتيجه كردار زشت خود اوست و در جهنم علاوه بر عذابهاي جسمي، روح فرد نيز معذب ميشود كه مشاجره و گفتگوهاي بي حاصل جهنميان و بي جواب ماندن در خواست هاي پي در پي آنها مبني بر كم شدن عذاب از جمله آنهاست و بدتر از همه مايوس شدن از لطف و عنايت خداوند است. البته گروهي از افراد جهنميجاودانه در آتش قهر الهي ميسوزند مانند منافقان و قاتلان چرا كه خداوند در قرآن آنها را با عنوان خالدين در دوزخ ذكر كرده است كه بررسي معناي خلود حاكي از ابديت و هميشگي بودن عذاب براي آنهاست. و عده اي ديگر كه وصف خلود براي آنها آورده نشده است، امكان خارج شدن از دوزخ بعد از تنبيه و مجازات به نسبت گناهانشان را با اميد به لطف خداوند دارند.
تمام موارد فوق مطالبي هستند كه در اين تحقيق به آنها پرداخته شده است و مستند به آيات قرآن كريم و روايات پيامبر اكرم (ص) و ائمه معصوم (ع) ميباشد.
جهنم و جهنميان در قرآن و سنت
با سلام و خسته نباشید
چرا اجازه ی دانلود پایان نامه هارو نمیدین؟
من رشتم حوزوی نیس ولی خیلی دوست دارم مطالب پایان نامه ها رو بخونم.ولی در هر سایتی این اجازه داده نمیشه.
خیلی ناراحتم
باید این مطالب زیبا منتشر بشن که همه بتونن درس بگیرن.
—————-
دوست عزیز شما و دیگر علاقمندان به معارف حوزوی می توانید برای دریافت پایان نامه ها به سایت هایی مانند مگ ایران و یا سایت های شخصی مدارس و حتی کتابخانه های مدارس علمیه مراجعه کنید