«حيا در آيات و روايات» عنوان پایان نامه سطح 2 کارشناسی خانم فائزه صابر نژاد است که به راهنمایی استاد گرانقدر سرکار خانم عسگری بهار 1392 تهیه و تنظیم و دفاع شده است .
چکیده:
حيا در تعاريف، به خودداري كردن نفس از هرگونه كار قبيح و زشتي كه مردم آن را بد بدانند و فاعل آن را مذمت كنند گفته ميشود.
گسترش بي حيائي در جوامع امروز و آسيبهاي ناشي از آن كه بيش از همه متوجه زنان ميباشد از مهمترين دلايل تحقيق در موضوع حياست. از اهداف اين پژوهش ترويج فرهنگ حيا ميان افراد جامعه ميباشد. شناخت دقيق اين موضوع لزوم بررسي ديگر مفاهيم قريب به موضوع حيا را آشكار ميسازد.
در بررسي آيات و روايات با كمك تفاسير، لغتنامه ها، كتب حديثي، اخلاقي و روانشناسي نتايج ارزشمندي حاصل شده است كه از جملهي آنها فطري بودن حيا و تفاوت داشتن با مفاهيمي همچون عفت و كم رويي و بيان اقسام حيا مي باشد. اين تحقيق از پنج فصل تشكيل شده است.
فصل اول: كليات تحقيق،
فصل دوم: بررسي ماهيت حيا كه شامل دو گفتار است 1.معناي حيا و مفاهيم مرتبط به آن 2.اركان و ويژگيهاي حيا،
فصل سوم: به اقسام حيا ميپردازد.
فصل چهارم: آثار حيا و پيامدهاي بي حيائي را بيان مي دارد كه از سه گفتار تشكيل شده است 1.آثار فردي و اجتماعي حياي ممدوح 2.پيامدهاي فردي و اجتماعي مذموم 3.بيحيائي و پيامدهاي آن.
در فصل پنجم هم علل بيحيائي و راههاي اصلاح آن بررسي ميشود كه شامل دو گفتار است 1.علل بيحيائي 2.راههاي اصلاح آن و در خاتمه ضمن نتيجهگيري، پيشنهاداتي براي ترويج فرهنگ حيا ارائه شده است.