«عالم خيال متصل» پايان نامه سطح دو (كارشناسي) خانم عفت مقيسه از مدرسهي علميهي حضرت فاطمه (سلام الله عليها) است که به راهنمایی سركار خانم شيرازيكيا استاد قرآن و تفسیر در زمستان 1387 تهيه، تنظيم و دفاع شده است.
این پایان نامه فلسفی در کتابخانه مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س) تهران موجود است و علاقمندان جهت استفاده از آن می توانند به این مرکز مراجعه نمایند.
چکیده:
انسان موجودی است که ترکیبی از خصلت های جمادی ، نباتی ، حیوانی و انسانی در او نهفته است و انسان ذو مراتب است و در حوزه های فوق دارای اختیار و اعمال و… است . نظام عالم هستی نیز ذومراتب است یعنی عالم ملک یا طبیعت ، عالم برزخ یا مثال ، عالم عقل یا ملکوت ؛ انسان برای حرکت از اسفل السافلین(عالم ملک) به احسن تقویم(عالم عقل) بایستی از عالم مثال یا عالم برزخ یا عالم خیال منفصل عبور کند و با مقتضیات آن آشنا شود ، همانطور که در این دنیا زندگی می کند در عالم مثال یا برزخ هم باید زندگی کند و سپس از آنجا وارد زندگی ابدی یا همان عالم عقل و ملکوت شود .
اما چطور انسان می تواند در مرحله زندگی دنیا یا عالم ظاهر یا عالم ملک با عوالم دیگر آشنا شود و به زندگی خود سمت و سوی حیات برزخی و حیات ابدی بدهد ، خداوند تبارک و تعالی برای او در درون خود انسان قوایی را طراحی کرده که انسان باید از آنها بهره برداری کند؛ انسان علاوه بر حواس ظاهری و پنج قوه ظاهری دارای پنج قوه باطنی است که قوه خیال(عالم خیال متصل) یکی از آنهاست .
اگر انسانی با مفروضات و ملزومات قوه خیال آشنایی پیدا نکند در مرحله قبل از آن یعنی مرتبه عالم ظاهر می ماند و تضمینی برای حیات و زندگی در مراحل بعدی ندارد . بنابراین باید قوه خیال را بشناسیم وفرق وکاربرد آن با سایر قوا را پیدا کنیم و راه های اصلاح و بهره بردای از آن را بیاموزیم ، در این پایان نامه به دنبال آشنایی با عالم خیال هستیم.