ارزش آثار و نتایج عفاف و حجاب را زمانی به خوبی می توان دریافت که با فقدان آن در جامعه مواجه باشیم . کم اهمیت دادن به عفاف و حجاب و اجرای آن در جامعه خود زمینه های انحطاط و آثار زیانبار فردی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت . شناخت عوامل مؤثر در سیر نزولی توجه به عفاف و حجاب می تواند ما را در تبین هر چه بهتر راهکارهای اجرایی عفاف و حجاب یاری دهد آنچه در ادامه از آن سخن به میان می آید اشاره به این عوامل می باشد :
1- تبیین نشدن شایسته فرهنگ اسلام : پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران گرایش به دین و دیانت و انجام دستورات دینی به نحو خوبی رشد و بالندگی یافته است . سیاستمداران کشور وضعیت اجتماعی پاک و سالم دانسته و به تصور اینکه این روند و این فضا ادامه خواهد داشت کمتر برای تبین و استمرار فرهنگ دینی که حجاب وعفاف نیز جزو آن است غافل شدند و به مسائل دیگری که گمان می کردند از اهمیت بیشتری برخوردار است پرداختند .
2- بحران سازیهای متعدد دشمن : بحرانهایی از قبیل جنگ ، بحرانهای اقتصادی ، سیاسی ، امنیتی و تنش های اجتماعی که همه ما مصادیق بسیاری از اول انقلاب تا حال ، شاهد بوده ایم باعث شد که فرصت برای برنامه ریزی صحیح سلب گردد .
3- سیاست های فرهنگی : عرصه های فرهنگی به افراد خوش ذوق ، متعهد ، متدین و متخصص نیازمند است که به صورت دقیق و عمیق بتواند مسائل اسلامی را از منابع غنی اسلامی فهمیده و به شیوه صحیح و در کتابهای معارف اسلامی دبیرستانها و دانشگاهها ارائه دهند به صورتی که مطالب این کتابها جوانان را جذب و اغنا کند .
4- ترویج تساهل و تسامح : افرادی که حجاب را قید و بندی برای خود احساس کرده و مراعات آن را با آزادی مادی و جسمی خود سازگار نمی دانند و به دنبال راحتی و آسان بودن زندگی می باشند خیلی زود به افکار وعقاید دشمن که در این زمینه القاء می شود گرایش پیدا می کنند .
5- خلاء الگوهای مناسب فرهنگی : دشمن از این خلاء فرهنگی سود جسته و با ترویج الگوهای مصرفی ، بی بند و باری در میان جوانان و نوجوانان کوشیده است قبح بسیاری از مسائل غیر اخلاقی را از بین ببرد .
6- بالا رفتن سن ازدواج : بالا رفتن سن ازدواج ، رعایت حجاب و عفاف را مشکل می کند مشکلاتی از قبیل خواسته های خانواده طرفین و … که سبب شده است که جوانان از ازدواج دوری کرده و از طرف دیگر طبع زن که طبیعتی جلوه گر در برابر جنس مخالف است اگر از راههای صحیح ارضا نشود سراغ راههای دیگر می رود . و این مسلم است که بالا رفتن سن ازدواج بر پایین آمدن سطح حجاب و عفاف و بی بند و باری و بی عفتی اثر متقابل می گذارد
7- تلاش برای جدایی جوانان خصوصاً دختران از کانون خانواده : زیرا با جدایی آنان از خانواده ارضای عاطفی صورت نمی گیرد و آسیب پذیری و آمادگی برای القائات بیگانه دو چندان می شود .
8- بیگانگان با اتخاذ راهکارهایی برای عدم کارآیی فرهنگ دینی و با شعارهای فریبنده و سست کردن اعتقادات مردم به دین زدایی پرداخته اند : حجاب وعفاف راسدی در برابر آزادی زن معرفی کرده و اظهار می دارند که اسلام مانع آزادیهای خدادادی زن است . سهمگین ترین بخشی که دشمن ابزارش را قوی کرده وارد شدن به تحلیل فکری جوانان و والدین است بسیاری از تحلیل های افراد با ارزشهای دینی همخوان نیست . این نشان دهنده آن است که بسیاری از حساسیتها و ارزشها و اعتقادات دینی در سایه تبلیغات گسترده بیگانه سست و کمرنگ شده و گاهی هم ارزشها به ضد ارزشها تبدیل شده اس.
اين بحث ادامه دارد