«عمل صالح در قرآن و روایات» عنوان پایان نامه سطح دو (کارشناسی) خانم سمانه پارسائی از طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س) تهران است که با راهنمایی استاد گرانقدر سرکار خانم موسوی در سال 88 تهیه، تنظیم و دفاع شده است.
چکیده
عمل صالح، عملی است شرعی که از جانب خداوند به وسیله انبیاء و رسولان در غالب ادیان برای مردم معرفی می گردد و مهمترین وجه تمایز عمل صالح با دیگر اعمال در همین جنبه شرعی آن و انطباق با عقاید حقه پیامبران است.
عمل صالح که در آیات قرآن آمده است به وسیله ادیان به مردم معرفی شده است، هر دینی عمل صالح مخصوص به خود دارد، عمل صالح عبارت است از کاری که فطرت بشر به آن رغبت داشته و سزاوار می داند از آدمی سر بزند، مصادیق نیز عموما شرعی هستند که با مفهوم به دست آمده از قرآن هماهنگ است.
از دیدگاه قرآن ارتباط مستقیمی بین ایمان و عمل صالح وجود دارد، اصولا این دو لازم و ملزوم یکدیگرند. عمل صالح زمانی مقبول درگاه الهی واقع خواهد شد که از ایمان نشات گرفته باشد.
برخی از آثار عمل صالح در قرآن عبارتند از: تکامل ایمان، رابطه معنوی با خدا و مردم، حیات طیبه، برخی از آثار عمل صالح در روایات عباتست از: قبولی اعمال، دوری از شیطان، هدایت الهی.
از جمله مقتضیات عمل صالح توبه، رزق حلال، تذکرو موانع آن دنیا طلبی، شرک و کفر و پیروی از هوای نفس است.
عمل صالح در قرآن و روایات
مطالب ویلاگتان مفید است