«نقش اخلاق اسلامي در روابط زوجين» عنوان پاياننامه سطح دو (كارشناسي) معصومه صفري مذنبي از مدرسهي علميهي حضرت فاطمه (سلام الله عليها) است که به راهنمایی سركار خانم تسبيحي در زمستان 1385 تهیه، تنظیم و دفاع شده است.
چكيده
براي بهبود روابط زوجين، رعايت اخلاق اسلامي توصيه ميشود. هدف ما بررسي روابط ميان زوجين است. اسلام خانواده را يكي از اركان اجتماع ميداند و عقيده دارد با خانواده سالم ميتوان به جامعه سالم دست پيدا كرد.
در تعليمات اسلامي به همه افراد جامعه بخصوص افراد خانواده توصيه ميشود كه با هم با ملايمت و حسن خلق رفتار كنند. روابط افراد خانواده نسبت به هم بايد بر اساس صميميت، فداكاري و گذشت باشد. اسلام به جوانان توصيه ميكنند كه تشكيل خانواده دهند زيرا تشكيل خانواده و ازدواج بهترين روش جهت پيشگيري از گناه و به فساد كشيده شدن جامعه است.
با تحقيقاتي كه امروزه در مورد خانواده انجام گرفته شده پژوهشگران معتقدند كه اگر خانواده را كه سنگ بناي اوليه هر جامعه است از لغزش و گناه دور نگه داريم جامعه را از لغزش مصون كردهايم. ازدواج داراي مزايايي است از جمله برطرف شدن نياز جنسي، يافتن مونس و همدم، به آرامش رسيدن، تقويت فضائل اخلاقي و … پس افراد بايد در انتخاب همسر دقت بسيار نمايند و كسي را انتخاب كنند كه از همه لحاظ كفو و همتاي هم باشند. به همين دليل اسلام برخي از ويژگيهاي زن و مرد نمونه را بر شمرده و همچنين با گروهي از زنان و مردان منع ازدواج نموده است.
اسلام همچنين معتقد است كه زن و مرد لباس يكديگرند مانند گرما بخشيدن، زدودن سرما، پوشاندن عيبها و … بزرگترين نقش در آرامش خانواده به عهده زن و مرد است.
اگر آرامش خانواده تامين شود، جامعه به آرامش خواهد رسيد و زمينهساز پيشرفت خواهد شد. اما اگر آرامش خانواده حفظ نشود و خانواده محلي براي جنگ و جدال شود مأمن گرم خانواده به جهنمي تبديل خواهد شد كه براي هيچ يك از اعضاء خانواده قابل تحمل نيست، كه زن و شوهر موظفند عواملي را كه باعث درگيري و اختلاف ميشوند از محيط خانواده دور كنند.
هدف ما از اين تحقيق، بيان اطلاعاتي براي آگاهي نسل جوان كه علاقهمند به كسب آگاهي در زمينه مسائل اسلامي هستند ميباشد، ان شاء الله كه سودمند بوده و آنان را در نيل به اين هدف ارزشمند راهنمايي نمايد.