بعد از انتشار خبر فیلتر شدن بازی آنلاین تراوین از سوی کارگروه مبارزه با مصادیق محتوای مجرمانه خبر دیگری منتشر شد مبنی بر اینکه بنیاد ملی بازیهای رایانهای قصد دارد این بازی را به صورت مجاز در اختیار علاقهمندان قرار دهد!
چرا تراوین فیلتر شد؟
تراوین یک بازی استراتژیک تحت شبکه است که از سال 2004 تابحال علاقهقمندان بسیار زیادی را در دنیا و ایران به خود جلب کرده است. اسم تراوین برگرفته از یک کلمه یونانی به اسم تراویزاجوس است که به معنی گرگ سیاه است. این نام به این دلیل برای تراوین انتخاب شده که اشاره به افراد غارتگر در تراوین دارد و افراد غارتگر بازی به گرگهای سیاه تشبیه شدهاند در واقع اسم بازی هم بر مبنای غارت و چپاول پی ریزی شده است.
مالک اصلی این بازی یک شرکت آلمانی است که نمایندگی آن در ایران بر عهده فردی به نام نریمان فرامرزی (سردبیر ماهنامه ی بازینما) است و بعد از فیلترشدن آن با استفاده از سایتهای واسط کاربر به سایت اصلی بازی میرسد.
سناریوی بازی بر این مبناست که کاربران برای ادامه حیات و گسترش غنائم خود باید به جنگ با ساکنان سایر دهکدهها بروند و دست به تصرف و گسترش قلمرو خود بزنند.
اغلب افرادی که برای بار اول در این بازی شرکت می کنند تنها به جبنه سرگرمی و لذت بردن کوتاه مدت آن فکر می کنند ولی به مرور زمان و با آشنا شدن با بازی به گونه ای اعتیاد آور مجذوب بازی شده و حتی روزانه بیش از 8 ساعت وقت خود را صرف بازی می کنند.
جالب اینکه برای رسیدن به مرحله پایانی بازی چیزی حدود 5 ماه باید به صورت مداوم بازی کرد.
این بازی خریدنی نیست و برای شرکت در آن، گیمر باید مبلغی پول بپردازد تا برخی از امکانات و سلاح به صورت طلا (همان امتیاز) در اختیار وی قرار بگیرد تا قادر به بازی گردد جالب اینکه گفته می شود درآمد ماهیانه شرکت مالک بازی تراوین در ایران ماهیانه ۵۰۰ میلیون تومان است و این به آن معناست که به واسطه یک بازی آنلاین خارجی روزانه مغادیر بالایی ارز از کشور خارج شود.
از آنجا که سرورهای بازی تراوین در خارج از کشور و عمدتا در انگلیس و آلمان بوده بنابراین چالشهای امنیت اطلاعات شخصی کاربران سوءاستفاده از این اطلاعات برای مراکز جاسوسی فراهم خواهد بود.
غارت و حمله به دهکده ها و دریافت غنایم آنها نیز سبک زندگی چپاول گونه ای را برای مخاطب به نمایش می گذارد که در طولانی مدت نگرانی تغییر سبک زندگی ایرانی اسلامی در جوانان و نوجوانان را به وجود می آورد.
همه این دلایل و بسیاری موارد دیگر سبب شد تا بازی آنلاین تراوین از سوی کارگروه مبارزه با مصادیق محتوای مجرمانه فیلتر شود. که البته تقدیر و تشکر جمعی از بازیسازان کشور از کارگروه مبارزه با مصادیق محتوای مجرمانه را نیز در پی داشت.
معرفی یک بازی ایرانی محبوب در آلمان
هر ساله در جشنواره بازی رایانه ای MMO of The Year آلمان بهترین بازی در سبک های مختلف MMO انتخاب می شود.
با تلاش تیم آسمان دژ ۲ این بازی امسال به عنوان یکی از کاندیداهای بهترین بازی مستقل انتخاب شده است و یکی از شانس های کسب جایزه این سبک است این بازی در سال 90 در جشنواره بازی های رایانه ای موفق به کسب عنوان « برترین بازی آنلاین ایرانی سال» شد.
بازی آنلاین آسمان دژ توسط یک شرکت ایرانی با نام، توسعهگرشبیه ساز تولید و به دو زبان فارسی و انگلیسی عرضه شده است. این بازی نیازی به دانلود ندارد و به صورت آنلاین، برگزار می شود. در این بازی شما با دنیا در سالهای دور آشنا میشوید، مفاهیم علمی بسیاری از فضا و آینده میآموزید، قدرت اداره یک سیاره یا چندین سیاره را در خود افزایش میدهید. در این بازی باید بجنگید، استراتژی بچینید و در یک فدراسیون عضو شوید. با سایر فرماندهان تجارت کنید. آیتمهایی قدرتمند کسب کنید و با متحدانتان در مأموریتی بزرگ افتخار بیافرینید.
متاسفانه با وجودیکه این بازی هیچ موضوع سیاسی در ظاهرش ندارد در کشور امارات و بعضی کشورهای اروپایی فیلتر شده است.
اما یک سوال مهم
در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی چرا باید یک بازی آلمانی در ایران این همه پول به جیب بزند در حالی که غبار بی مهری بر بازی های ایرانی نشسته است؟ چرا نباید از بازی هایی مانند بازی آنلاین آسمان دژ، که کاندیدای جشنواره بازی رایانه ای MMO of The Year آلمان است حمایت شود و نگران فیلتر شدن و نشدن آن در خارج از کشور بود؟ چرا گاهی شرایطی به وجود می آید که محصول ایرانی شرایط رقابت با محصول خارجی را ندارد؟
کشورهای پیشرفته صنعت بازی های رایانه ای مثل ژاپن، چین و کره در مقطعی از صنعتشان استفاده از بازی های آنلاین خارجی لوکال شده در کشورشان را ممنوع کردند. مثلا چین برای حدود 5 سال استفاده از بازیهای خارجی لوکال شده را در سیستم اینترنت کشورش ممنوع کرد. در آن 5 سال سرمایه گذاری زیادی برای تولید بازی های آنلاین جدید کشور خودش کرد. هماکنون این کشورها به عنوان بزرگترین تولید کننده بازیهای آنلاین جهان معروفند مردم آن کشورها برای بازیهای خارجی وقت نمی گذارند .
بسیار خوب است که برای یک مدتی در راستای حمایت از تولید ملی جلوی این بازی ها گرفته شود چراکه ما تعداد زیادی بازی خوب آنلاین داریم که هر کدام از این بازی ها به نوبه خود از تراوین بهتر هستند . که می توانند جایگزین بازی مانند تراوین شود.
گزارش از کبری بهروز