شرط اول طلبه بودن دانش اندوزی است
یعنی طلبه باید دانش/علم پژوه و دانش/علم طلب و دانش/علم آموز باشد
این شرط اول است یعنی معنای لفظی طلبه است که شرط اطلاق این عنوان بر یک فرد خواهد بود.
این شرط ابتدایی نوعی از رفتارها و هنجارها را در سبک زندگی یک طلبه تعریف می کند مثلا بالا بودن نرخ مطالعه و دوری از دغدغه های مدگرایانه و تجمل پرستانه ی معمول در جامعه ، داشتن روحیه ی پرسشگر و محقق ، هدفگزاری های بلند مدت درباره مطالعات تخصصی و…..
یک نوع طلبه داریم که چیزی بیش از طلبه دانش/علم پژوه است و آن طلبه نظریه پرداز است
این نوع دوم طلبه هم شرط خودش را دارد و سبک خاص زندگی خودش را که البته پیشرفته ی همان نوع ابتدایی است
نظریه پردازی و نگارش مقالات تخصصی باید در تخصص این نوع طلبه باشد، که لاجرم این نوع طلبه سبک زندگی و دغدغه های طلبه نوع اول را بیشتر احساس خواهد کرد و کمتر شباهت به مردم عادی خواهد داشت.
یک نوع طلبه دیگر هم داریم که هویت معنوی و ایمانی در او پررنگ است و آن طلبه ای است که علم و عملش دو بال پرواز او در آسمان تقوایند شاید خیلیها بیشتر این بعد را هویت طلبه میدانند
به هر حال هویتی که برای این لفظ و پیشینه یک طلبه قایل هستیم نگرش ما را به سبک زندگی طلبه معنا می کند
به عبارت دیگه :هدف و هویت ، سبک زندگی هر قشر یا فردی رو ایجاد می کند.
لذا وقتی از « سبک زندگی طلبه» سخن می گوییم اول باید هویت بایسته طلبه و بعد هم هدف هایش را تعریف کنیم آن زمان است که می توانیم بگوییم چطور باید زندگی کند…
**نوشته شده توسط آسیه سادات بنیادی
قال رسول الله - صلّي الله عليه و آله - :
والّذي بَعَثَني بالحقِّ نبياً لو لم يبقِ من الدنيا الا يومٌ واحدٌ لاطالَ اللهُ ذلك اليومَ حتي يَخرُجَ منه وَلَدي المهديُّ فَيَنْزِلَ روحُ الله عيسي بن مريم - عليه السّلام - فَيُصلِّي خَلْفَه.
پيامبر اكرم - صلّي الله عليه و آله - فرمودند:
قسم به آن كس كه مرا به حق به نبوت مبعوث كرد اگر از دنيا جز يك روز باقي نماند خداوند آن روز را آنقدر طولاني مي كند تا فرزندم مهدي در آن روز قيام كند، پس عيسي بن مريم- عليه السّلام - فرود مي آيد و پشت سرش نماز مي خواند.
«بحار الانوار، ج 51، ص 71»