ادامه اين مطلب در روزهاي قبلي
اینکه به طور دائم کاربران اینترنتی را متهم به اعتیاد میکنند، تبدیل به کلیشه شده است. اما این نمیتواند مانع از این شود که ما قبول کنیم درصد زیادی از کاربران، اعم از خانمها و آقایان، درگیر این معضل هستند. همان به دست آوردن اطلاعات و آگاهی در زمینههای مختلف، همان وبلاگ نویسی و وبگردی، همان حضور در شبکههای اجتماعی، به همان میزان که میتواند مفید و کارساز باشد، میتواند مضر و آسیب زننده باشد. اگر وقت زیادی، بدون برنامه ریزی، صَرف حضور در اینترنت شود و کمترین نتیجه مفیدِ ممکن از آن به دست بیاید، دیگر نمیتوان روی مزایای بیان شده حساب کرد.
به ما نگاه کن!
وقتی خانم خانه مدام پشت رایانهاش نشسته باشد و چشمها و همه حواسش لابه لای پنجرههای باز شده مرورگرش در رفت و آمد باشد، قطعا وقت دیدن خیلی چیزها را ندارد. مثلا چای خوردن همسرش را، بازیهای کودکش را و دویدنهای پر از انرژی و خندههای یواشکیاش را. ناگفته پیداست که از بین رفتن رابطه چهره به چهره و چشم در چشم چه آسیبهای بزرگ و جبران ناپذیری به زندگی و رابطه اشخاص وارد میکند.
گاهی که «من» نیستم
یکی از خصوصیات خوب یا بد اینترنت دسترسی راحت و بدون محدودیت زمانی است. خانم خانه ترجیح میدهد برای اینکه از خانوادهاش کم نگذارد و از وقت آنها نگیرد شبها که همه خواب هستند، قید خواب شبانه و اثرش را بر سلامت بدن بزند و خودش را در فضای مجازی غرق کند. در ظاهر فکر میکند دارد به خانوادهاش لطف میکند اما باطنِ کار، چیز دیگری است. خستگی و خواب آلودگی و کسالت روزانه که علتش شب نشینیهای اینترنتی است، انرژی و توان بانوی خانه را از او میگیرد و نتیجهایی جز بیحوصلگی و عقب ماندن از برنامههای روزانه برایش نخواهد داشت. علاوه بر این، اعتیاد به اینترنت و شبکههای اجتماعی و چت، خطر بزرگ دیگری را به همراه دارد که اتفاقا بیشتر متوجه متاهلین است، و از درد دل و همدردی کردن و حرف زدنهای ساده و… با جنس مخالف شروع میشود و در بعضی موارد میتواند به ایجاد رابطه عاطفی و وابستگی به فرد مورد نظر و پنهان کاری و مخفی کاری و ایجاد فاصله از خانواده منجر شود. راهروهای دادگاههای خانواده شاهد خوبی بر این مدعاست که رابطههای در ابتدا سادۀ اینترنتی، تا کنون منجر به فروپاشی تعداد زیادی از خانوادهها شده است. این مسئله معمولا در شرایطی اتفاق میافتد که زن، از نظر عاطفی یا شخصیتی از جانب همسر و خانواده و یا گاه اجتماع تأمین و تطمیع نشده باشد و از این رهگذر به دنبال هویتِ از دست رفته، محبت، شخصیت، احساسِ مفید بودن و در بعضی موارد، امنیت باشد.
به هر حال اینترنت جزو لاینفک زندگی این روزهای خانوادهها شده است و دوری و عدم دسترسی به آن غیر ممکن است. نمیشود درباره اینترنت و کاربرانش حکم قطعی و کلی داد، اما باید فواید استفاده از آن و آسیبهایش را هم در نظر گرفت، تا با آگاهی قبلی و شناخت این مزایا و معایب، بتوانیم بهترین استفاده از این فضا و کمترین میزان آسیب از آن را داشته باشیم. در این میان زنان به علت نقش مهم و حساسی که در خانواده دارند، باید بیشتر مراقب حضور خود در این فضا باشند که این بر میگردد به هنر زنانهشان.
نوشته: فاطمه خوشنما
موفق باشید