آیات متعددی برای گسترش آرامش در روابط خانوادگی مطرح كرده است از جمله در برخی از آیات آمده است كه بین همسران مؤمن صداقت وجود دارد. از جمله در آیه 19 سوره نساء آمده است كه « وَ عَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ ؛ و با آنها به شایستگى رفتار كنید» چرا كه نیك رفتاری بین یكدیگر میتواند آرامش را در خانواده ایجاد كند .
همچنین نوع برخورد نیز از مواردی است كه اسلام به عنوان راهی برای آرامش در خانوادهها بیان كرده است؛ در روایات هم آمده است كه لبخند و تبسم بسیاری از مواردی كه بر ضد آرامش است را از میان میبرد و بسیاری از مشكلاتی را كه در خانوادهها پیش میآید معمولاً میشود با صورتی گشاده و «بَشرُهُ فی وَجِهِهِ» حل كرد .
علامه طباطبایی ذیل آیه 223 سوره «بقره» میفرماید : نسبت زنان به جامعه انسانی ، نسبت كشتزار است به انسان كشتكار . همان طوری كه كشتزار برای بذر لازم است، و اگر نباشد بذرها به كلی نابود می شود و دیگر غذایی برای حفظ حیات و ابقای آن نمیماند ، همچنین است اگر زنان نباشند ، نوع و نسل انسانی دوام نمییابد و قطع میشود . لذا خداوند از طریق رحمت و مودت این پیوند را مستحكم نموده است و جایگاه ارزش آن را حفظ نموده است.
در برخی از آیات آمده است كه برای اینكه آرامش در خانوادهها حكمفرما باشد باید عفو و گذشت در بین همسران وجود داشته باشد از جمله در آیه 37 سوره شوری آمده است: «و َإِذَا مَا غَضِبُوا هُمْ یَغْفِرُونَ ؛ و چون به خشم درمىآیند درمىگذرند .» معمولاً مومنین و مومنات زمان خشم عفو میكنند، بسیاری از عصبانیتها، مشكلات روانی و سوءزنها با عفو و گذشت و بخشش حل میشود.
در آیه 22 سوره نور عنوان میشود كه « وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا ؛ و باید عفو كنند و گذشت نمایند ، مگر دوست ندارید كه خدا بر شما ببخشاید و خدا آمرزنده مهربان است» این آیه به صفت زیبای «گذشت» اشاره دارد و امام سجاد (ع) در مورد حقوق زن و مرد میفرماید : «حق همسر تو این است كه بدانی خداوند او را برای آسایش ، آرامش و پرستاری تو قرار داده است و بدانی كه آن نعمت خداست و هر یك از شما به سبب همسرش خدا را شاكر و سپاسگزار باشد و با نعمت خدا نیك رفتاری و مهربانی كند . شایسته است كه همسرت را گرامی بداری و با وی به نرمی رفتار كنی و اگر چه حق تو بر او بیشتر و واجبتر است و اطاعت تو بر او لازم است تا جایی كه معصیت خدا محصوب نشود ، اما او هم بر تو حق مهربانی ، رحمت عفو دارد .»
به طوری که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نسبت به همسران خود موعظه ای دارند و می فرمایند : « آیا شما را به بهترین اخلاق راهنمایی نكنم كه در این دنیا و در دنیای آخرت در آرامش باشید، كسی كه از تو قهر كند با او آشتی كن و كسی كه تو را از نیكیهای خود محروم كرده تو او را از مهربانیت محروم نكن و كسی كه به تو ستمی كرده او را عفو كن».