فيلترينگ تارنما و جستوجوگر Google به خاطر استنكاف اين كمپاني بزرگ اينترنتي از حذف كليپ اهانتآميز از ركوردهاي جستوجوي آن، گرچه توسط كميسيون مصاديق مجرمانه رايانهاي صورت گرفت، اما تدبيري بود كه قبل دولتيها، مردم به فكر آن افتاده بودند و در فاصله چند روز مانده به روز تحريم مردمي Google، پيامكهاي آن توسط افراد پخش شده بود.
شنبه ۸ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۰۰با فيلترينگ Google و پست الكترونيكي آن، گرچه موجي از شادي بين بسياري از مؤمنين غيرتمند ايجاد كرد، اما در عين حال يكي از پروژههاي بزرگي كه ميتوانست قدرت واقعي ايمان اسلامي را در فضاي سايبري به رخ غربيها برساند، عقيم گذاشت و به عقيده برخي، دولت وارد كاري شد كه مردم به راحتي ميتوانستند آن را انجام دهند.
در عين حال، فعلاً تا اطلاع ثانوي بزرگترين سرويس جاسوسي ايالات متحده در ايران تعطيل است اما به نظر ميرسد اين شرايط نميتواند براي بلند مدت ادامه داشته باشد زيرا از سويي سرويسهاي جستوجوگر و ارائهدهنده پست الكترونيكي نميتوانند به مانند Google خدمات ارائه دهند و از سوي ديگر بسياري از مدارك و موضوعات جامعه در دل سيستم پست الكترونيكي اين سامانه مدفون است.
br />در حقيقت گرچه امروز كاملاً مشخص است Google و مديران اين شركت جاسوسي با ارائه خدمات ارزشمند و تقريباً بيبديل در محيط مجازي انحصار اطلاعاتي شيطاني خاصي را بر جهان وب حاكم كردهاند، اما كساني كه در اين همين چند روزه هم از خدمات شركتهاي جايگزين كه اتفاقاً همان هم مانند Google همكاران اطلاعاتي سازمان سيا محسوب ميشوند، استفاده كرده باشند تصديق ميكنند كه فاصله Google با رقيبانش چقدر زياد است و نهادهاي مربوط به رايانه و سياستگذاري مديريت دنياي مجازي در جهان وب اگر بخواهند جايگزيني براي خدمات شركتهايي مانندGoogle يا Yahoo درست كنند، چه راه طولاني و دشواري در پيش دارند.
در عين حال شايد اين سؤال وجود داشته باشد كه شركت Google از چه راههايي به اهداف دولت ايالات متحده خدمات جاسوسي ارائه ميكند و چرا و به چه دليلي سرمايهگذاري كلاني براي ارائه خدمات كاملاً رايگان توسط اين شركت نه تنها براي ايران، بلكه براي سراسر جهان صورت ميپذيرد؟ برخي از اين مباحث به شرح ذيل است:
۱- Google از طريق مديريت جستوجوگرها و كسب اطلاعات لازم از نوع جستوجوي كاربران در هر كشوري در جريان مهمترين موضوعات، دغدغهها و بلكه علاقهمنديهاي مردم هر كشوري قرار ميگيرد.
۲-Google از طريق فيلمبرداري از راهها و شهرها و به بهانه خدماترساني نقشهاي در اكثر كشورها و همچنين با ترغيب مردم به نشانهگذاري شهر و كشور خودشان درباره اماكن، اطلاعات جاسوسي فراواني را به نحو داوطلبانه از مردم كشورها جمعآوري ميكند و بدون هيچ هزينهاي از محل استقرار ساختمانهاي دولتي، اماكن نظامي و برخي ديگر از اطلاعات جغرافيايي حساس هر كشور مطلع ميگردد.
۳-Google با مديريت جستوجوها در رواج سايتهاي خاصي كه مورد توجه سياستهاي جهاني ايالات متحده امريكا هستند، نقش شايان توجهي دارد.
۴-Google با ارائه سرويسهايي مانند پست الكترونيكي و Google+ و اختصاص فضاي رايگان به حجم بزرگي از اطلاعات، مانند نامهها، عكسها، اخبار و حتي مشخصات افراد دستيافته كه منبع مناسبي براي اين كشور براي استفاده در زمانهاي لزوم است.
۵-Google در زمانهاي مشخصي مانند پخش كليپ موهن به ساحت رسول اكرم(ص) پرده نفاق را كنار زده و عملاً در نقش ژنرال بزرگ ارتش امريكا وارد عمل شد و در برابر خشم يك ميليارد مسلمان عامل مستقيم انتشار فيلمها و مطالب ضداسلامي در جهان است. با اين حال، گرچه متأسفانه در سالهايي كه اينترنت و كاربرد آن در زندگي شهري و روستايي بدون هيچ برنامه كنترلي توسعه يافته اما هيچگاه در اين زمينه و موارد مشابه مانند امنيت اينترنتي بحث و فرهنگسازي خاصي نشده است و خلأ كنوني بهانه مناسبي است كه مسئولان به فكر فناوريهاي جايگزين و قوي در قبال خروج از پروتكلهاي جاسوسي غرب در عرصه رسانههاي فناوري اطلاعات محور باشند.