تشویق برای دیدن است نه برای دیده شدن.
معنی حرف من این است که با بچه هایتان شو ندهید. جلوی دیگران دائم مطرحشان نکنید و به رخ دیگران نکشید. این کارها تشویق نیست، مخرب هستند. این کارها بچه ها را محتاج تشویق و محتاج توجه دیگران بار می آورد و در نهایت برون کنترل می شوند. یعنی اگر از بیرون تأیید گرفت همه چیز خوب خواهد بود اما اگر تأیید نگرفت نه
در تشویق خلاقیت داشته باشید. یک وقت لازمه جیغ بزنید، یک وقت پشتک بزنید. خلاق باشید. یک سره فقط عالیه، خوبه، آفرین، بارک ا… نگویید. بچه ها را با تشویق شرطی نکنید.
جایزه
جایزه یکی از مظاهر تشویق است که در جامعه ی ما بسیار وسیع است. دائم در محاوره ها این کلمه جاری است، جایزه برات می خرم، جایزه چی میدهی؟
ما در رویکرد کودک متعادل به جایزه معتقدیم ولی بهترین جایزه ها را جایزه ی معنوی می دانیم مثل لبخند مادر، شادی مادر و …….
حالا اگر هم می خواهیم جایزه بدهیم دو تا شرط دارد، در دو حالت جایزه می دهیم:
مورد اول این که کودک در یک کاری تداوم داشته باشد، پشتکار داشته باشد مثل مسواک زدن، یک جوری به بچه نشان می دهیم که من دیدم مثلاً دو ماهه که داری مرتب مسواک می زنی یا کار دیگری را انجام می دهی.
یا یک اتفاق ناگهانی افتاده مثلاً مسافرتی بوده و ماشین خراب شده و ….فرزندمان آن قدر عالی همکاری کرد که ما حض کردیم و یا مهمانی بوده و او خیلی آرام و همراه بود. یک جوری نشان می دهیم کهدیدم. و با دادن جایزه قدردانی می کنیم.
نکته دوم درباره جایزه این است که جایزه باید بدون برنامه ریزی قبلی، غیرمنتظره و غیر مترقبه باشد. از سه ماه قبل دائم نمی گیم که اگر این کار را کردی، برات جایزه می خرم، اصلاً این کار را نکنید. بلکه زندگی روال همیشگی اش را داشته باشد اما پدر و مادر با هم هماهنگ باشند که یک جایزه بخرند و کودک اصلاً نداند.
با سلام و تهنیت
ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مادر شیعیان ؛ روز زن و روز مادر را بر شما و همه ی همسنگران مدافع ولایت
تبریک عرض نموده و سالی پراز نعمت و عاقبت بخیری برایتان آرزومندم.
مادران چشم و چراغ خانه اند
گاه شمعند و گهی پروانه اند
گاه میسوزند و هستی میدهند
گاه چون پیمانه مستی میدهند
نیست زير گنبد نیلو فری
مهر بالا تر ز مهر مادری
بوی یوسف میدهد پیراهنش
میرود معراج مرد از دامنش
بَه چه زیبا گفت آن نیکو سرشت
زير پاي مادران باشد بهشت …
یا علی علیه السلام