??شبهه بررسی شده روز اول محرم
اصلا قیام امام حسین به این بزرگی نبوده و ما بیخودی بزرگش کردیم و به اون جنبهی افسانهای دادهایم؟!?
⚡️در ابتدا باید چند سؤال اساسی از سوال کننده پرسید:
یک – امام حسین علیه السلام، چه شخص و چه شخصیتی بود؟
دو – یزید چه شخص و شخصیتی بود؟
سه – هدف امام حسین علیه السلام از این قیام چه بود؟ چه ضرورتی برای این حرکت و نهضت میدیدند؟
چهار – هدف و قصد یزید از به راه انداختن ماجرا و به بار آوردن فاجعه کربلا چه بود؟
پنج – طرفداران هر دو، ادعای مسلمانی داشتند، تفاوت اسلام حسینی (ع) با اسلام یزیدی چیست؟
شش – نتایج این قیام، در آن روز، در طول تاریخ و امروز چه بوده و هست؟
هفت – نتیجهی پیروی از اسلام معاویهای و یزیدی (امروز اسلام امریکایی و انگلیسی)، چه بوده و هست؟
هشت – ما به کجای این ماجرا جنبهی افسانهای دادهایم؟
⚡️⚡️محک سنجش:
از چنین مدعیانی بپرسید: یک حرکت، یک نهضت و یا یک قیام را با چه محکی وزنکشی یا اندازهگیری میکنید و میگویید: بزرگ بود، کوچک بود، به این بزرگی نبود و یا …؟! اختصاصی به قیام امام حسین علیه السلام نیز ندارد، به عنوان مثال: انقلاب روسیه، یا انقلاب فرانسه، یا جنگ جهانی اول و دوم و یا قیام و نهضت مردم ایران علیه رژیم ستمشاهی در سال 1357 که منجر به سقوط رژیم سلطنتی پس از 2500 سال و جایگزینی جمهوری اسلامی ایران گردید، یا هشت سال دفاع مقدس و … را با چه معیار، محک و میزانی میسنجید که بگویید: مهم بود یا خیر؟ بزرگ بود یا خیر؟ به حق بود یا خیر؟ اثر گذار بود یا خیر؟ هدفش بزرگ بود یا خیر؟ نتیجهاش مثبت داشت یا منفی و …؟!
استاد شهید مطهری(ره) در کتاب حماسه حسینی به این مطلب اشاره می فرمایند:
حماسه ها و نهضت های بسیاری در طول تاریخ اتفاق افتاده است، اما نهضت حسین ابن علی(ع) از آنجا که دارای هدف مقدسی( و آن هم طلب حق و حقیقت) بوده است و نه جنگ و قیام قومیتی و ملیتی، تاکنون ماندگار شده است.( کتاب حماسه حسینی، صفحه 25)
✅ بزرگی قیام امام حسین علیه السلام:
اگر صدها کتاب در بزرگی و عظمت قیام امام حسین علیه السلام نوشته شود، باز حق مطلب بیان نمیگردد، چنان که سیزده قرن است که دانشمندان، پژوهشگران، تحلیلگران، سیاست شناسان، فلاسفه، حکمای علم و اخلاق و … در این مورد نوشتهاند و هنوز حرف بسیار است…
* بزرگی قیام امام حسین علیه السلام، به بزرگی بعثت رسولان الهی است، چرا که “امام بر حق” حرکت نموده و به میدان آمده است.
بنابراین، هر کسی به همان اندازه که اهمیت و بزرگی بعثت رسولان الهی را میشناسد و درک مینماید و به آثار مثبت آن در حیات بشری پی میبرد، به همان نسبت بزرگی این قیام را درک خواهد نمود.
* * عظمت قیام امام حسین علیه السلام، به عظمت قرآن کریم و اسلام عزیز (نفوذ ناپذیر) است، چرا که “امام"، عِدل قرآن کریم است، قرآن حی و ناطق است، قرآن مجسم و عملی است، چنان که رسول اعظم صلوات الله علیه و آله، در حدیث شریف ثقلین فرمودند: « ایُّهَا النّاس! إنّی تارکٌ فیکُمُ الثَّقَلَین، ما إن تَمَسَّکتُم بهما لَن تَضلّوا: کتابَ اللّه وَ عترَتی أهلَ بَیتی، فَإنَّهُما لَن یفتَرقا حَتّی یردا عَلَی الحَوضَ … ای مردم! همانا من در میان شما (برای پس از رحلتم)، دو بار سنگین را به امانت میگذارم: کتاب خدا و عترت و اهل بیتم. تا زمانی که به این دو تمسک بجویید، گمراه نخواهید شد. این دو از هم جدا نمیشوند تا زمانی که در حوض کوثر بر من وارد شوند».
[این حدیث شریف در معتبرترین کتب حدیثی شیعه و سنی آمده است، مانند: الاحتجاج، شیخ طبرسی، ج 2، ص 195 (شیعه) – و - صحیح مسلم، ج 2، ص 44؛ سنن ترمذی، ج 12، ص 258؛ مسند احمد بن حنبل، ج 44، ص 134؛ المعجم الکبیر، طبرانی، ج 5، ص 89 … (سنی)].
** * بزرگی و شعاع قیام امام حسین علیه السلام، به وسعت ظهور تمام اسلام، از اصول عقاید گرفته تا فروع و احکامش، میباشد، چرا که در طی حرکت و نیز در ده روز آخر و به ویژه تاسوعا و عاشورا، تمام اسلام را به نمایش گذاشتند.
« هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ » (الصف، 9)
ترجمه: اوست كسى كه فرستاده خود را با هدايت و آيين درست روانه كرد، تا آن را بر هر چه دين است فائق گرداند، هر چند مشركان را خوش نیاید.
عظمت قیام ایشان، به عظمت رویارویی تمام حق، در مقابل تمام باطل میباشد.
بزرگی قیام ایشان، به بزرگی اهمیت تفکیک و مرزکشی بین اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه و آله، و اسلام معاویهای و یزیدی (یا امروزه اسلام امریکایی و انگلیسی) میباشد.
عظمت قیام ایشان، به عظمت تأثیر آن در طول تاریخ بشر و مسلمانان عالم میباشد، تا ظهور و پس از آن.
عظمت قیام ایشان، به عظمت محشر و قیامت و “یوم الفصل” است، روزی که صف دوستداران خداوند سبحان، از صف دشمنان او جدا میشوند – بین “حزب الله” و “حزب الشیطان"، فاصله میافتد، فاصلهای از اعماق جهنم، تا اعلی علیین بهشت.
**** پس کسی که آن عظمتها را نشناخته، درک و باور ننموده، این عظمت را نیز نخواهد شناخت، اگر چه با چشم مشاهده کند (مانند سفیانیها، شامیان، کوفیان و …)، چه رسد به این که بخواهد با نور علم ببیند و با عقل سلیم بشناسد و با قلب پاک باور نماید و ایمان بیاورد.
✅ ✅ ✅در نهایت باید گفت: اگر حتی دوستداران اهل بیت هم نمی خواستند این عظمت و بزرگی نهضت را هر ساله با شکوه تر تبلیغ کنند، جنبه ی تقدسی این نهضت و قیام، خود بزرگترین مبلغ آن می باشد و همانگونه که در طول تاریخ نتوانستند از تخریب مدفن و مقبره حضرت حسین ابن علی جلوگیری کنند و هر روز بر عظمت بارگاه ایشان و زائران آن حضرت افزوده شد، بزرگی و عظمت قیام امام حسین(ع) نیز روز به روز به خواست و اراده ی الهی افزون تر خواهد شد.
مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت فاطمه(س) / 1 محرم الحرام 1441