در چند سال اخیر، در بسیاری از نقاط دنیا شیوع و طولمدت تغذیه انحصاری با شیر مادر کاهش یافته است. در کشور ما نیز تا سال 1376 تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی پیشرفت چشمگیری داشت و این آمار به 53 درصد در شهر و 57 درصد در روستا رسید، اما به نظر میرسد اهداف تغذیه انحصاری با شیر مادر در کشور به طور مطلوب محقق نشده و تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول زندگی در سال 1384، 23 درصد بوده است.
در گذشته عوامل مؤثر در شیردهی مطالعه و بررسیشده، اما در این مطالعات به شناخت این پدیده در بستر طبیعی آن کمتر توجه شده است. در این حوزه متغیرها و تعیینکنندههای پنهانی دخیلاند که با سازههای فرهنگی اجتماعی درهم آمیختهاند و با روش کیفی میتوان آنها را کشف و استخراج کرد. با توجه به اینکه تغذیه با شیر مادر در سالهای اخیر کاهشیافته، یکی از برنامههای بهداشتی در سطح کشور ترویج تغذیه با شیر مادر و افزایش سلامت کودکان و مادران است؛ ازاینرو، در این مقاله الگوهای اجتماعی و فرهنگی مؤثر در تغذیه با شیر مادر بررسی میشوند.
صفحات: 1· 2