«محبت الهي در آيات و روايات» پايان نامه سطح دو (كارشناسي) خانم اعظم محمدي است که به راهنمایی سرکا ر خانم شيرازيكيا در سال های 87-1386 تهیه و تنظيم و دفاع شده است.
این پایان نامه در کتابخانه مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س) تهران موجود است و علاقمندان می توانند جهت استفاده از آن به این مرکز مراجعه نمایند.
چکیده:
محبت امري فطري و نفساني است كه در نهاد همه انسان ها اعم از مومن و غير مومن وجود دارد. در واقع محبت همان ميل و كشش طبع به چيز لذت بخش است و مقابل آن بغض قرار دارد كه عبارت از نفرت از چيز دردآور و مشكل آفرين است.
در آيات قرآن واژه «حب» و مشتقات آن در چهار معناي دانه، برگزيدن، اراده و محبت آمده است.
واژه «محبت» تعابير مختلفي در قرآن دارد كه عبارتند از اشد حباً (عشق)، ودّ، رأفت، رحمت و ولايت.
اساس اسلام- كه دين برگزيده خداست- بر محبت خدا استوار گشته است و طبق آيات قرآن كريم راه رسيدن به محبت خدا، معرفت و شناخت اوست. معرفت و شناخت خداوند متعال به دو صورت معرفت برهاني (تعقل) و معرفت شهودي (انفسي) امكان پذير است.
در آيات فراواني از قرآن كريم خداوند بارها و بارها مردم را به تعقل و تفكر در آيات و نشانههايي كه در طبيعت اطراف خود ميبينند دعوت كرده است. معرفت شهودي بوسيله دل و قلب صورت ميگيرد و طبق آيه قرآن ملائكه و اولوالعلم معرفت شهودي نسبت به خدا دارند.
حال اگر كسي به وسيله معرفت خداوند به مقامي رسيد كه حب خدا در دلش جاي گرفت، نشانههايي دارد، از جمله: تبعيت از سنت نبوي، شوق به لقاء پروردگار و شوق به عبادت و خلوت، رضايت و خشنودي از پروردگار و پرهيز از دنيا دوستی.
چنين بندهاي كه اخلاص خود را با محبت به خدا اظهار مي دارد، هيچ هدفي جز اين ندارد كه خدا هم او را دوست بدارد و خدا براي او باشد همانطور كه او براي خداست. بنابراين سعي ميكند تا مقدمات لازم براي رسيدن به مقام حب اللهي كسب نمايد.
اين مقدمات در قرآن و روايات چنين ذكر شدهاند: توبه، صبر، تقوي، طهارت، توكل، احسان، قسط و جهاد در راه خدا.
اما بر سر اين راه موانعي نيز وجود دارد كه سالك راه بايد آنها را بشناسد و از ميان بردارد. مانع اول عدم قابليت فرد است كه در اثر ارتكاب گناهان ايجاد شده است. مانع دوم تعلقات دنيوي است زيرا قلبي كه شيفته و دلباخته محسوسات است چگونه مي تواند به عالم بالا سير كند؟
مانع سوم پيروي از هواهاي نفساني است. مانع چهارم پرخوري و شكم پرستي است كه اين حالت، بدترين حالات بنده در پيشگاه خداست.
مانع پنجم سخنان غير ضروري كه انسان را از توجه و حضور قلب باز ميدارد. مانع ششم حب ذات در حد تفريط است كه انسان را دچار تكبر و خودپرستي ميكند. آخرين و مهمترين مانع ضعف اراده و عدم قدرت تصميم گيري است كه انسان را از شروع در عمل باز ميدارد.
این چکیده چرا پایان نامه کامل نداره؟
—————-
دوست عزیز خط و مشی این وبلاگ بر پایه قرار دادن چکیده پایان نامه هاست نه متن کامل آن
در صورتی که قصد دارید متن کامل پایان نامه را در اختیار داشته باشید باید به کتابخانه مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س) واقع در محله پیروزی شهر تهران مراجعه کنید