جمعی از کاربران فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با توجه به ضرورت و اهمیت نشر معارف اهل بیت علیهم السلام در فضای مجازی تصمیم گرفتند که از امکانات این فضا در راستای جامه عمل پوشاندن به این هدف مقدس استفاده کنند در این راستا برخی از کابران پیشنهاد دادند که دهه ای را به عنوان “دهه بزرگداشت امام علی النقی (ع) در فضای مجازی” معرفی کنند تا در این دهه تمرکز فعالیت های خود را معطوف شناساندن و معرفی امام علی النقی(ع) نمایند.
دلیل انتخاب این امام بزرگوار هم از این روست که احساس می شود در راستای معرفی ابعاد وجودی این امام همام از طرف ما کم کاری صورت پذیرفته است و معارف این امام عزیز آنگونه که بایسته و شایسته است در جامعه و بخصوص در فضای مجازی بیان نشده است.
وبلاگ مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س) هم جهت سهیم شدن در این فعالیت موضوع «امام هادی (ع)» را در وبلاگ خود ایجاد وکرده و قصد دارد به سرفصل هایی مانند احادیث این امام بزرگوار، زندگی نامه و … بپردازد.
آنچه در ادامه می آید برخی از احادیث این امام همام در رابطه با تعاملات اجتماعی افراد در جامعه است.
1. فروتنى آن است كه با مردم چنان كنى كه دوست دارى با تو چنان باشند.
(المحجة البيضاء ، ج 5 ، ص 225)
2. شخص شكرگزار ، به سبب شكر ، سعادتمندتر است تا به سبب نعمتى كه باعث شكر شده است . زيرا نعمت كالاى دنياست و شكرگزارى ، نعمت دنيا و آخرت است .
(تحف العقول ، ص 512)
3. ستمكار بردبار ، بسا كه به وسيله حلم و بردبارى خود از ستمش گذشت شود و حقدار نابخرد ، بسا كه به سفاهت خود ، نور حق خويش را خاموش كند.
(تحف العقول ، ص 512)
4. كسى كه خود را سبك مى شمارد ، از شر او در امان مباش .
(تحف العقول ، ص 512)
5. اگر مردم مسيرى را انتخاب كنند و در آن گام نهند من به راه كسى كه تنها خدا را خالصانه مى پرستد خواهم رفت .
(بحار الانوار ، ج 78 ، ص 245)
6. حسد نيكوييها را نابود سازد.
(مسند الامام الهادى ، ص 302)
7. تكبر و غرور ، دشمنى آورد.
(مسند الامام الهادى ، ص 302)
8. بخل ناپسنده ترين خلق و خوى است .
(مسند الامام الهادى ، ص 302)
9. طمع خصلتى ناروا و ناشايست است .
(مسند الامام الهادى ، ص 302)
10. امام هادى (ع ) به كسى كه در ستايش از ايشان افراط كرده بود فرمودند : از اين كار خوددارى كن كه تملق بسيار ، بدگمانى به بار مى آورد ، و اگر برادر مؤمنت مورد اعتماد تو واقع شد ، از تملق او دست بردار و حسن نيت نشان ده .
(مسند الامام الهادى ، ص 302)
11. هر گاه در زمانه اى عدل بيش از ظ لم رايج باشد ، بدگمانى به ديگرى حرام است ، مگر آنكه آدمى بدى از كسى ببيند ، و هرگاه در زمانه اى ظ لم بيش از عدل باشد ، تا وقتى كه آدمى خيرى از كسى نبيند ، نبايد به او خوشبين باشد.
(مسند الامام الهادى ، ص 304)
12. بهتر از نيكى نيكوكار است ، و زيباترين از زيبايى ، گوينده آن است ، و برتر از علم حامل آن است ، و بدتر از بدى ، عامل آن است ، و وحشتناكتر از وحشت ، آورنده آن است .
(مسند الامام الهادى ، ص 304)
13. از كسى كه بر او خشم گرفته اى ، صفا و صميميت مخواه و از كسى كه به وى خيانت كرده اى ، وفا مطلب ، و از كسى كه به او بدبين شده اى ، انتظار خيرخواهى نداشته باش ، كه دل ديگران براى تو همچون دل تو براى آنهاست .
(مسند الامام الهادى ، ص 305)
14. خشم بر زير دستان از پستى است .
(مسند الامام الهادى ، ص 304)
15. هر كه از خود راضى باشد ، خشمگيران بر او زياد خواهند بود.
(مسند الامام الهادى ، ص 303)
16. نارضايتى پدر و مادر ، كم توانى را به دنبال دارد و آدمى را به ذلت مى كشاند.
(مسند الامام الهادى ، ص 303)
17. مسخرگى ، تفريح سفيهان و كار جاهلان است .
(مسند الامام الهادى ، ص 304)
18. جدال ، دوستى قديمى را تباه مى كند و پيوند محكم را مى گسلد و كمترين چيزى كه در آن است كوشش براى غلبه بر ديگرى است كه آن هم ريشه علتهاى جدايى است .
( مسند الامام الهادى ، ص 304)