سيد خراساني رهبر مرجع ايرانيان است و شعيب بن صالح نام مستعار فرمانده قواي اوست كه بعد از درگيري با سفياني و شكست لشكريان او به فرماندهي كل آقا امام زمان توسط خود آقا امام زمان به فرماندهي او منصوب ميشود. وقتيكه سفياني از شام به قصد تصرف عراق و جنگ با حضرت مهدي كه در بهبوهه قيام اوست حركت مي كند و در عراق دست به جناياتي مي زند از جمله دستور مي دهد به لشكريان در يكروز هزاران زنا با دختران باكره انجام دهند… از اين مسائل ايرانيان برمي تابند و بقصد مصاف با آنان بسمت عراق حركت مي كنند. در مرز عراق و منطقه اهواز درگيري بين ايرانيان و نيروهاي سفياني انجام مي گيرد.
در همين حال خبر مي رسد كه مهدي (عج) قيام كرده است سفياني چند لشكرش را مي فرستد كه اورا بگيرند و بياورند كه آنان بسمت مكه حركت مي كنند و در نزديكي مكه بين مكه و مدينه در سرزمين بيداء همه شان به زمين فرو مي روند و اثري از انان باقي نمي ماند و چند لشكر سفياني هم با ايرانيان در دروازه استخر درگير ميشوند كه شكست مي خورند. بعد گروهي از نيروهاي خراساني بطرف مكه حركت مي كنند تا به نمايندگي از سايرين با حضرت بيعت كنند. در اينجا براي روشن شدن مطالب و آمادگي اذهان يك مورد از آنچه را در قسمت سيد خراساني و شعيب آمده است را درج و سپس به احاديث و روايات مي پردازم.
آنچه که علی کورانی نویسنده کتاب عصر ظهور درباره شعیب بن صالح و سید خراسانی در صفحه ی ۲۶۶ الی ۲۶۸ بطور خلاصه ازجمع احادیث شیعه و سنی آورده است، ذیلاً اشاره شده است.
این دو بزرگوار از یاران حضرت مهدی بوده و نزدیک به ظهور در ایران ظاهر می شوند و درنهضت ظهوره آقا شرکت میکنند.
در آن زمان ایرانیان درگیره جنگ نابرابر با دشمنان خود هستند که طولانی میشود سید خراسانی را بعنوان سرپرستی امورشان انتخاب می نمایند گرچه وی چندان رغبتی نشان نمیدهد. امّا با اسرار زیاد می پذیرد و رهبری را بعهده می گیرد و بجهت ایجاد وحدت کلمه در صفوف نیروهای مسلح ایرانی، سردار رشید خود شعیب بن صالح را به فرماندهی کلّ نیروهای مسلح تعیین میکند.
خراسانی و شعیب، جنگ را در مرزهای ایران، ترکیه و عراق هدایت و اداره می نمایند و نیروهای مستقر در شام ( همپیمانان) خود را به پیش میخوانند و در همان زمان از دو جناح عراق و شام آماده پیروزی بزرگ بسوی فلسطین و قدس عزیز میشوند.
در این زمان جبهه عراق زیر تسلط سفیانیان است و لشکر سفیانی برای تسلط برعراق حرکت میکند و در همین زمان حضرت مهدی عج از مکّه مکرمه قیام می نماید و با آزاد سازی شهر مکّه در آن مستقرّ می گردد. در آن زمان حکومت حجاز توسط بقایای نیروهای خاندان فلان و نیروهای قبایل بومی اداره میشود.
باتوجه به اینکه در آن موقع سه نیرو در قرقیسا باهم درگیر می باشند، سید خرسانی بدون درگیری در آنجا نیروهای خود را به مکّه جهت بیعت و کمک به حضرت مهدی عج می فرستد.
منبع: عصر ظهور چاپ ششم باستان، علی کورانی ص ۲۶۶ الی ۲۶۸
امام محمد باقر (ع):
جواني از بني هاشم (سيد) كه در كف دست راست او علامت و نشانه اي هست با پرچمهاي سياه از خراسان خواهد آمد و در پيشاپيش او شعيب بن صالح حركت مي كند و با اصحاب سفياني مي جنگد و آنان را شكست خواهد داد.
منابع
مهدي منتظر - شيخ جواد خراساني ص ۲۶۳
معجم احاديث امام المهدي -ج ۳ ص ۲۱۷
التشريف بالمنن ص ۱۲۰
امام المهدي -سيد محمد كاظم قزويني ص ۲۹۶
عقد الدرر ص ۱۲۸
ترجمه ملاحم و الفتن - محمد جواد نجفي ص ۳۶
كنز العمال - متقي هندي ج۱۱ ص ۲۷۸
نوائب الدهور و علائم الظهور ص ۴۰۲