موضوع: بررسی ابعاد وجودی حضرت فاطمه سلام الله علیها
به عنوان الگوی امام مهدی علیهالسلام
در خودسازیهای فردی و اجتماعی نمونه عملی سهم عمدهای را ایفا میکند و قرآن به عنوان کتاب انسانساز بشریت نمونههای عینی، تربیتی از جنس افراد بشر را معرفی نموده است. این نیاز به الگوخواهی به حدی از اهمیت برخوردار است، که حتی معصومین علیهم السلام نیز با وجود اینکه از جهت منش و بینش مصون هستند ولی خود را بینیاز از الگو نمیدانند که در میان معصومین علیهم السلام حضرت زهرا علیهاالسلام که از جایگاه و مقام ویژه و مخصوصی برخوردارنند الگویی بیهمتا و یگانه برای ایشان و تمام جهانیان میباشند؛ تا جایی که ا مام مهدی علیه السلام که خود به عنوان یگانه الگوی کامل بشریت هستند حضرت زهراعلیهاالسلام را به عنوان الگویی بیهمتای خود انتخاب کردهاند. چنانکه در بخشی از توقیع خود میفرمایند: ” فِی إبنّةِ رَسُولِ اللهِ لِی أُسوَةٌ حَسَنَةٌ” سیره و عمل یگانه دختر پاک رسول خدا صلیالله علیه وآله برای من الگو و نمونه پسندیدهای است.
این امر از یک سو نشانه توجه و عنایت خاص حضرت مهدی علیه السلام به ساحت حضرت زهرا علیهاالسلام و از سوی دیگر ارتباط تنگاتنگ ایشان با مادرشان میباشد.
در این تحقیق به برخی از ابعاد وجودی حضرت زهرا علیهاالسلام به عنوان الگوی امام مهدی علیه السلام اشاره شده است و بعضی از شباهتهای سیاسی بین ایشان از جمله: سرزنش خواص جامعه، اشک و ندبه در اعتراض به وضع موجود، عدم بیعت با خلفای زمان و … و نیز صبر حضرت زهرا علیهاالسلام به عنوان نمونه عینی و عملی استقامت، و همچنین بعضی از شباهتهای فردی در سیره و عملکرد هر دو بزرگوار از جمله شباهت در خلقت، شباهتهای عبادی و شباهتهای اجتماعی و همچنین شباهت در اسم و لقب که عبارتند از بقیهالنبوه و بقیهالانبیاء، منصوره و منصور، طاهره و طاهر، محدثه و محدث، کریمه و کریم، زکیه و زکی، صدیقه و صدیق و … پرداخته شده است. تا ما نیز به تأسی به مولا و مقتدایمان امام مهدی علیه السلام کاملترین الگوی جهان بشریت را شناخته و سرمشق خود قرار دهیم.