به همت سرکار خانم تسبیحی از اساتید مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرانی حضرت فاطمه (س)کارگاه تخصصی شیوه فیش برداری و خلاصه نویسی در 3 جلسه (ویژه طلاب پایه سوم پاره وقت و چهارم تمام وقت) برگزار شد.
در این کلاسها، که با آموزش استاد تسبیحی برگزار می شد، مطالبی در زمینه فیش برداری و خلاصه نویسی بیان شد.
سر فصل آموزش در این کلاس ها به قرار زیر بوده است:
الف) فیش برداری: واژه ای فرانسوی است به معنای برگه در زبان فارسی، که همان برگه های یک شکل و یک اندازه است که چکیده مطالعات تحقیقاتی در آن یادداشت می شود.
ب) مشخصات فیش: نوع کاغذ، سایز و شکل فیش ها .
ج) فیش و اهمیت فیش برداری: قلم نگارش، رشد سریع دانش، تأثیر متقابل این دو پدیده بر یکدیگر، عدم اطمینان به حافظه برای نگهداری و بازیابی معلومات، تأثیر بسزایی که نوشتن در یادگیری دارد.
د) ابزارها: برگه، قلم، وسیله غلط گیری، برگه دان یا فیشیه،
ه) انواع فیش برداری: علامت گذاری یا خط کشی در متن کتاب و …، خلاصه نویسی در آستر بدرقه کتاب، یادداشت نویسی های پراکنده، ثبت در دفاتر، نوشتن مطالب روی برگه ها یا کارتهای یک شکل و …
و) شکل های فیش برداری: نقل مستقیم، ترجمه، تلخیص، خلاصه ترجمه، یادداشت شخصی .
ز) انواع مطالب یادداشت برداری: آیات، روایات، اصول منطقی، قوانین علمی و تجربی، ضرب المثل ها و …
ح) اصول و نکات فیش برداری: خلاصه نویسی مطالب مفصل، پشت نویسی نمی شود، رعایت آیین نگارش، همراه داشتن همیشگی تعدادی فیش، عدم استفاده از مداد و ….
ط) مراحل فیش برداری: موضوع نویسی، کد گذاری، شماره گذاری فیش ها و استفاده از کدهای مرکز و همراه، ذکر ماخذ، ذکر شکل برداری مستقیم – ترجمه و …
پس از پایان دوره آموزش فیش برداری، مسابقه فیش نویسی برگزار گردید و به بهترین طلبه ای که فیش کامل و بدون اشکال نوشته بودند، در روز چهارشنبه مورخ 24/09/1395 ، در مراسم ویژه هفته پژوهش، جایزه ای اهداء گردید.