قبل نوشت:
منزل یکی از دوستان مولودی دعوت بودیم
همین چند روز قبل، 13 رجب بود
کلی بچه قد و نیم قد هم همراه با مادرهایشان آمده بودند که تا دلتان بخواهد جو مجلس را به دستشان گرفته بودند
برای خودشان عالمی داشتند
دقت که کردم دیدم از بین شاید ده دوازده دختر بچه ای که در مجلس بودند شاید فقط دو سه تایشان لاک ناخن نزده بودند.
مادرهایشان بسیار مذهبی و اهل آمدن به چنین مراسم هایی، همه چادری و نگاه که می کردی حتی ته آراش هم نداشتند و دختران همه لباس های باز و مجلسی به تن داشتند و ناخن هایشان لاک زده بود
فکر کردم این بچه ها وقتی بزرگ شوند یعنی مثل مادرهایشان رفتار خواهند کرد
یعنی چادر به سر می کنند و آرایش شان را می گذارند برای خانه آن هم وقتی از کوچکی اینقدر راحت بزرگ شده اند….
راستش را بخواهید گمان نمی کنم
وجود ماده بسیار مضر سرب در لاکهای رنگی دور از انتظار نیست.
متاسفانه بعضی مادران روی ناخنهای کوچک و زیبای دختربچههای کم سنوسال خود لاکهای رنگی مختلف میزنند، اما لاکهای ناخن حاوی مقادیری مواد شیمیایی هستند که فقط بافت نسبتا محکم ناخنها میتوانند آنها را تحمل کنند. ممکن است چشم و پوست کودکان در اثر تماس با این مواد لاک، دچار تحریک و حساسیت شود. این تحریک و حساسیت برای مخاط دهان به مراتب شدیدتر و بدتر اتفاق خواهد افتاد.
از آنجا که برخی بچههای کوچک، عادت به جویدن ناخنهای خود یا در دهان کردن انگشت و ناخنها دارند، ممکن است در صورت آغشته بودن ناخنها به لاک، مقداری از لاک ناخن را بجوند و با بلعیدن مواد شیمیایی موجود در آن، دچار واکنشهای دهانی یا ناراحتیهای گوارشی بشوند. از سوی دیگر، وجود ماده بسیار مضر سرب در لاکهای رنگی دور از انتظار نیست. به همین دلیل والدین برای پیشگیری از ابتلا به ناراحتیهای پوستی، چشمی، مخاطی یا عوارض گوارشی، بهتر است از خیر استفاده از لاک روی ناخنهای فرزندشان بگذرند.
منبع : armandaily.ir