از مدتی پیش، نام فیلم «ابوزینب» بهواسطه موضوع ضدصهیونیستی و متفاوت، پروداکشن نسبتاً عظیم فیلم، برنامهریزی برای اکران گسترده در کشورهای عربی و البته حضور کارگردان «استرداد» در پشتصحنه این فیلم، سر زبانها افتاد و علاقهمندان سینما مشتاق شدند تا حاصل کار «علی غفاری» را ببینند.
این فیلم به تهیهکنندگی مرتضی شعبانی و محصول مشترک ایران و لبنان است. اکثر بازیگران و عوامل فیلم، لبنانی هستند. کارمن لبس، باسم مغنیه، عمار شلق، یوسف حداد و اغوب دوجرجیان بازیگران این فیلم هستند.
«ابوزینب» قصه خانوادهای در جنوب لبنان را روایت میکند که فرزندان آنها طی سالهای 1985 تا2000 که لبنان در اشغال اسراییل بوده، نقش مؤثری در ایستادگی در مقابل اسراییل داشتهاند و در این میان، مادر خانواده نقشی عمیق و کلیدی در هدایت فرزندانش به مسیر مقاومت دارد. دو شهید و دو اسیر از فرزندان این خانواده، سند ارادت آنان به مقاومت لبنان است.
ابوزینب اسم مستعار پسر جوان این خانواده است که با مقاومتش لرزه بر اندام صهیونیستها افکنده؛ تا جاییکه آنها خانهبهخانه به دنبالش میگردند تا هویت او را شناسایی کنند و تنها کسی که ابوزینب را میشناسد، مادرش است. حتی زمانیکه او عملیات استشهادی بزرگی را طرحریزی و اجرا میکند، چگونگي اجرا و هویت کسی كه اين عمليات شهادتطلبانه را انجام داده بود، تا چندين سال بهعنوان معما باقي ماند تا اینکه سيد حسن نصرالله؛ دبيركل حزبالله لبنان، كه در آن زمان از رهبران حزبالله بود، در سال 2000 ميلادي بعد از گذشت 13 سال از آن حادثه؛ يعني زمانی که مقاومت، اسراییلیها را از خاک لبنان بیرون راند، بیمقدمه پرده از اين معما برداشت و در آن زمان بود كه همه دريافتند كه ابوزینب که سرمشق بسیاری از جوانان استشهادی جنوب لبنان بوده است و به یادش گل لاله روی طاقچه خانههایشان گذاشته بودند؛ پسرک نحیف و لاغراندامی بوده که همه فکر میکردند از ترس جنگ از کشور خارج شده است. در انتهای فیلم که پرده از راز ابوزینب برداشته میشود، صدای سید حسن نصرالله؛ دبیرکل حزبالله لبنان را میشنویم که میگوید ابوزینب کسی نیست جز عامر کلاکش از روستای دببین در جنوب لبنان که سرمنشأ بسیاری از عملیاتهای استشهادی شد.
صفحات: 1· 2