«اثبات ولايت مطلقه فقيه» عنوان پاياننامه سطح دو (كارشناسي)طلبه خديجه شفيعي از مدرسهي علميهي حضرت فاطمه (سلام الله عليها) است که با راهنمایی سركار خانم تسبيحي استاد علوم قرآنی و تفسیر در تابستان 1390 تهیه، تنظیم و دفاع شده است.
متن کامل این پایان نامه در کتابخانه مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) تهران موجود است و علاقمندان می توانند جهت استفاده از آن به این مرکز مراجعه نمایند.
چكيده
يكي از فلسفههاي وجود پيامبران و امامان هدايت بشر ميباشد. بنابر لطف و حكمت خداوند اين هدايت مربوط به تمام زمانها و مكانهاست. از طرف ديگر مردم نياز به قانون دارند تا دچار هرج و مرج نشوند، پس نياز مردم به حاكم عادل ضروري است.
در اسلام اين قوانين مطابق با هدايت دنيوي و اخروي بشر ميباشد، ما مسلمانان كه در حال حاضر در عصر غيبت به سر ميبريم بايد يك حاكم عادل اسلامشناس داشته باشيم تا اولا با اجراي قوانين اسلامي از هدايت الهي بهرهمند گرديم، ثانيا در مشكلاتي كه در عصر جديد پيش ميآيد و اسلام صريحا به آنها اشاره نكرده است، سر درگم نمانيم و حاكم اسلامي با علم و تدبير خود اين مشكلات را مطابق قوانين اسلامي رفع نمايد.
براي اثبات و بررسي اين موضع كه يك علم كلامي- فقهي ميباشد، در ابتدا لازم است كه به عقل سليم رجوع كنيم، در اين جايگاه به اثبات تقريرات چهارگانه ميپردازيم كه شامل ضرورت وجود حاكم عادل در زندگي اجتماعي بشر و قاعده لطف و حكمت خداوند ميباشد. در كنار عقل بايد به آيات و روايات رجوع كنيم؛ آيات به صورت غير مستقيم و روايات به صورت مستقيم به اثبات اين امر پرداختهاند. ائمه اطهار (عليهم السلام) در بعضي از اين روايات علماء را امين، وارث و جانشين خود دانستهاند و در بعضي ديگر به صورت صريح شيعيان را در زمان غيبت به علماي دين ارجاع داده و از ولايت طاغوت بر حذر داشتهاند و از بيتفاوتي علما از سياستهاي روز و وضعيت مردم انتقاد كردهاند.
خداقوت