قبل نوشت: از امروز قصد داریم مبحث فرزند آوری -علل تک فرزندی و مشکلات فرزند اول بعد از به دنیا آمدن فرزند دوم را بیان کنیم.
این مبحث را در خدمت استاد تراشیون خواهیم بود قبل از هر چیز به معرفی استاد بزرگوار می پردازیم تا دوستان با ایشان و زمینه کاری ایشان آشنا شوند.
حجت الاسلام و المسلمين سيد عليرضا تراشيون، كارشناس مباحث تربيتي در حوزه كودك و نوجوان، در سال ۱۳۵۰ در تهران به دنيا آمد. تحصيلات خود را تا اخذ مدرك ديپلم فني در رشته ماشين ابزار صنعتي در تهران گذراند و تحت تأثير دو استاد خود به حوزة نبي اكرم (ص) رفت از محضر آيت الله نجفي كسب علم كرد.
وي بعد از گذراندن پايه ۸ حوزه، به قم مهاجرت كرد و تاكنون از محضر اساتيد حوزه علميه قم بهره گرفته و ميگيرد.
حجت الاسلام و المسلمين سيد عليرضا تراشيون، در ابتداي طلبگي در قم، به تدريس درس حرفه و فن نيز اشتغال داشته كه در اين مسير از تجربيات خوبي بهرمند شده است.
كارشناس پرسمان تربيتي، نقش پدر و مادر در خانه و معلم در مدرسه را در شكلگيري يك انسان براي آينده بسيار مهم ميداند.
حوزه تخصصي ايشان مباحث تربيتي است و از سال ۱۳۸۷ به عنوان كارشناس برنامه پرسمان تربيتي (كودك و نوجوان) فعاليت دارد كه با اقبال خوبي از سوي مخاطبان راديو مواجه شده است.
****
علل کم فرزندی
1-مسایل اقتصادی:
یکی از علت های مهمی که خانواده ها به دلیل آن به سمت تک فرزندی و کم فرزندی می روند مسائل و مشکلات اقتصادی است، البته در خانواده های با سطح در آمد بالا نیز تک فرزندی بسیار دیده می شود. در ابتدا دولتمردان و مسوولین باید همفکری داشته باشند تا این مسائل را هموار کنند ولی این نکته را نباید فراموش کنیم و آن اینکه روزی دست خداست و ما وسیله هایی برای کسب روزی هستیم، درروایتی، پیامبر خطاب به اباذر فرمودند:
يَا أَبَاذَرٍّ لَوْ أَنَّ ابْنَ آدَمَ فَرَّ مِنْ رِزْقِهِ كَمَا يَفِرُّ مِنَ الْمَوْتِ لَأَدْرَكَهُ رِزْقُهُ كَمَا يُدْرِكُهُ الْمَوْتُ
ای اباذر اگر فرزند آدم اگر از روزی خودش فرار کند گویی از مرگش فرار کرده است و همانطور که مرگ انسان را در می یابد، روزی هم می گردد و اورا در می یابد.
در روایت دیگری شخصی نزد معصوم عرضه داشت من فرزند می خواهم ولی همسرم می گوید بدلیل مسائل اقتصادی فرزند آوردن را عقب بیاندازیم، حضرت با این تعبیر فرمودند روزی فرزندان را خدا می رساند، به همسرت بگو نگران این موضوع نباشد. اهل بیت این چنین با صراحت مهم نبودن مسائل اقتصادی رو مطرح می کنند. حتی در زمان پیامبر هم جوان هایی خدمت پیامبر واهل بیت علیهم السلام می رسیدند و اظهار فقر می کردند و پیامبر و اهل بیت آنها را به ازدواج یا فرزند آوری دعوت می کردند و آنها گاهی با شک عمل می کردند ولی در آینده می دیدند که وضعیت آن ها اگر بهتر نشد بدتر هم نشده است و زندگی خوبی را دارند.
البته این به این معنا نیست که با آوردن فرزند مشکلات اقتصادی به کلی برطرف می شود. فرزندان میوه های دل ماهستند و در کنار آن ها والدین آرامش پیدا می کنند و برای رسیدن به این آرامش باید سختی هایی رو پشت سر گذاشت که یکی از این سختی ها همین مسائل اقتصادی است. نسل گذشته مگر در تمکن مالی زندگی می کردند که فرزندان زیادی داشتند .