عيد غدير بود.
جايتان خالي رفته بوديم منزل يكي از سادات فاميل.
خانه نقلي دارند اما هر سال آنقدر آدم آنجا جم مي شود كه باورت نمي شود در 15 متر جا اين همه آدم نشسته باشند.
اميرمهدي كه حالا فكر كنم سه سالش را رد كرد بود هم آنجا بود
نمي دانيد اين يك وجب و نصفي بچه، چه آتشي مي سوزاند
از در و ديوار بالا مي رفت
بيچاره ليلا و محمدرضا از خجالت آب شدند هرچه بيشتر از دكتر و آمپول و گداي يك چشم محله مي ترساندنش بيشتر جَري مي شد.
من و همسرم كه ديگر طاقت نياورديم و بلند شديم
نشسته بوديم كه پدر و مادر من هم كه در راه بودند برسند و ما را با ماشين خودشان برسانند كه از خيرش گذشتيم
فكر كردم دو هزار تومان كرايه ماشين به بالا گرفتن سردردم نمي ارزد
در راه، همسرم رفته بود بالاي منبر و از مزاياي تربيت فرزند داد سخن مي داد كه اگر ما بچه دار شويم دختر يا پسرمان را فعلان طور و بهمان طور تربيت مي كنيم كه آبرويمان را بين در و همسايه و فاميل و آشنا نبرند.
مي گفت اگر فلاني به جاي فكر كردن به عوض كردن ماشين و موبايلش كمي براي تربيت بچه اش وقت مي گذاشت بچه اش اينطوري از آب در نمي آمد.
اگر خانم به جاي كلاس رفتن براي گرفتن مدرك دكترايش وقت مي گذاشت براي بچه اش، الان مجبور نبوديم از جمع فاميل فرار كنيم…
خلاصه حسابي كُفري بود
برايش توضيح دادم كه بعضي از بچه ها بيشتر از ديگران جست و خيز و انرژي دارند و بهشان بيش فعال مي گويند.
گفتم آنهار ا سخت است كنترل كردن چون انرژي زيادي دارند و بايد رفتار مناسبي را براي كنترلشان انتخاب كرد.
توضيح دادم كه مقصر پدر و مادر نيستند اين بچه است كه با ديگر بچه ها فرق مي كند و …
امروز در مهرخانه مطلبي ديدم مرتبت با كودكان بيش فعال، خواندن را كه ادامه دهيد تا حد و حدودي رفتار درست با امير مهدي هاي فاميل را مي آموزيد.
درخصوص تعریف کودکان بیشفعال گفت: به طور کلی بچههایی که رفتارهایشان کنترل نشده است و آرام و قرار ندارند را کودکان بیشفعال مینامند. کودکان بیشفعال دقت و تمرکز کافی بر محیط اطراف خود را ندارند.
وی افزود: این کودکان به دو دسته تقسیم میشوند؛ یک دسته کودکانی هستند که بدون داشتن سابقه بیماری خاصی به بیماری بیشفعالی دچار میشوند که از نظر بهره هوشی مشکل خاصی ندارند و دسته دیگر کودکانی هستند که زمینه بیماری قبلی دارند که موجب اختلالات هوشی آنها میشود.
به گفته فرشیدی نمیتوان حد و مرز خاصی بین یک بچه شیطان و یک بچه بیشفعال معین کرد، اما اگر شیطنت کودک کنترلنشده باشد و رفتارهایش غیرطبیعی به نظر برسد، بیشفعال محسوب میشود.
این متخصص اطفال ادامه داد: اکثر کودکان بیشفعال از نظر حرکتی مشکلی ندارند، اما از نظر گفتاری به موقع صحبت نمیکنند. مثلاً اگر قرار است کودک یک یا یک سال و نیمه که شروع به راه رفتن کرده، همزمان شروع به حرف زدن هم بکند، حرف زدن او دیر صورت میگیرد. البته این کودک از همان ابتدای راه رفتن اغلب جاهایی میرود که یک کودک طبیعی چندان رغبتی به آنها ندارد؛ مثلاً بر روی ارتفاعاتی نظیر کابینت و…
مشکلات متابولیکی؛ زمینهساز بیشفعالی کودکان
فرشیدی در ادامه درخصوص عوامل زمینهساز این بیماری گفت: اگر کودکی قبل از بروز بیشفعالی، بیماری زمینهای داشته باشد در تشخیص رنگها مشکل خواهد داشت. در این موارد ابتدا میبایست بیماری زمینهای وی رفع شود. اگر بیماری زمینهای مربوط به بیماری اعصاب و روان است، باید به متخصص اعصاب و روان مراجعه شود و اگر مربوط به بیماریهای متابولیکی است، کودک با مشکلات متابولیسمی مواجه است که اغلب کودکان بیشفعال مشکلات متابولیکی دارند.
تشخیص شدت بیش فعالی کودکان با استفاده از تستهای روانشناسی
به گفنه این متخصص اطفال اگر بیشفعالی کودکان با بیماری پیشزمینهای همراه نباشد، به آن بیشفعالی ساده گفته میشود که معمولاً با رفتن کودک به مدرسه کمتر میشود، اما اگر بیشفعالی همراه با بیماری پیشزمینهای باشد، والدین کودک میتوانند با مراجعه به روانشناس و روانپزشک، تستهای ارزشیابی را انجام دهند تا میزان و شدت بیشفعالی کودک مشخص شود.
وی افزود: بیشفعالی معمولاً از بالای دو سال علائم خود را بروز میدهد که با توجه به زمینه بیماری قبلی، بیشفعالی ساده تا شروع مدرسه ادامه دارد، اما بیشفعالی که با بیماری به وجود آمده باشد، تا زمان رفع بیماری اصلی ادامه خواهد داشت.
مراجعه به روانپزشک و روانشناس برای حل بیش فعالی کودکان
فرشیدی درخصوص تشخیص این بیماری گفت: مراحل اولیه بیشفعالی را متخصصین اطفال تخیص میدهند و برای درمان مداوم و پیگیر، والدین میبایست کودک خود را به روانپزشک و روانشناس برده تا با جلسات متعدد، هم کودک و هم والدین بتوانند معضلات بیشفعالی را کم کنند.
به گفته این متخصص اطفال، از طریق رژیم غذایی میتوان به کودک بیشفعال کمک کرد تا بیماریاش کنترل شود؛ رژیم غذایی ثابت با کم کردن گلوکز بدن و در واقع با کم کردن شکر و کربوهیدراتها به بیشفعالی کودک کمک میکند.
رفتار با بیشفعالی به مثابه یک بیماری
این متخصص اطفال در انتها خاطرنشان کرد: بایستی والدین بیشفعالی را باید مانند سایر بیماریها در نظر گرفته و همان روشی را به کار برند که در هنگام مواجهه با سایر بیماریها به کار میبرند. ازطرفی درمان این بیماری با کمک و همکاری والدین مؤثر است.
سلام
مطلب خوبی بود .
البته بیش فعالی برخی بچه ها درسته؛ اما وقت نزاشتن والدین برای تربیت بچه ها، هم جای دقت و تامل اساسی داره !
بلای فراگیر اشتغال خانمها در خارج ازمنزل و سپردن بچه های بینوا به مهد کودک هاو…
خیلی جای کار داره !