قبل نوشت: آنچه در ادامه مطالعه می کنید متن بروشور “فضیلت کتابت و نگارش در فرهنگ اسلامی” است که به همت بخش فرهنگی مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س) تهران نگارش و تدوین شده است. به دلیل اینکه دوستان بتوانند از این بروشور استفاده کنند فایل ورد آن را در اختیارشان قرار داده و از قرار دادن فایل پی دی اف صرف نظر می نمایم.
رسول اکرم (ص) فرمودند: علم را به بند آرید. عرض شد: به بند آوردن علم چیست؟ فرمود: نوشتن آن.
امام صادق (ع): بنویسید زیرا تا ننویسید حفظ نمی کنید.
امام صادق (ع) : نوشته های خود را حفظ نمایید زیراکه در آینده به آنها نیاز پیدا می کنید.
ترویج و هم افزایی در دانش :
با نوشتن ، امکان گذر از محدودیتها ی تاریخی و جغرافیایی برای دانش فراهم می شود دانشمندان با مطالعه نوشته های یکدیگر توسعه دانش را میسر می کنند. با تحقیق و پژوهش و بالا بردن آگاهیها، ملتها رشد می کنند.
شکوفایی خلاقیت و نو آوری :
وقتی تجربیات خود را روی کاغذ می آوریم احتمال اینکه فکر جدیدی به ذهن ما برسد بیشتر از شرایطی است که نمی نویسیم. امکان خلاقیت و نو آوری در هنگام نوشتن تجربه ها بیشتر است.
پرورش خلاقیت و داشتن برنامه صـحیـح و بـالا بـردن آگاهــی ودانـش باعث رشد هر چه بیـشتر وموجب پیشرفت سریع برای خـود و دسـت یـافتن بـه راه حـلـهای جدید برای رسیدن به اهداف بزرگ می باشد.
مدرسه علمیه حضرت فاطمه (سلام ا… علیها )در نظر دارد تمامی طلاب پذیرفته شده سال جدیدرابه عضویت بپذیرد لازم است جهت عضو شدن در کتابخانه و استفاده از مزایای کتابخوانی به مسئول کتابخانه مراجعه و هر چه سریعتر ثبت نام به عمل آورد.
در ضمن کتابخانه حوزه علمیه در فضای مجازی نیز عضو می پذیرد و می توان از کتابخانه آن استفاده نمود. آدرس وبلاگ و سایت مدرسه در سطح سه حوزه علمیه به شرح زیر می باشد:
www.h-fatemeh-tehran.womenhc.ir
معرفی کتاب:
بر دانش پژوهان صاحب كمال پوشيده نيست كه تفسير شريف الميزان، اثر خامه تواناي عالم رباني و مفسر كبير حضرت علامه طباطبايي – رضوان الله تعالي عليه – يكي از منابع اصيل فرهنگ و معارف اسلامي در قرن اخير بشمار مي آید. اين كتاب عظيم در واقع موسوعه اي است متين و جامع، مشتمل بر مباحث عميق قرآني، حديثي، فلسفي، عرفاني، ادبي، اخلاقي، تاريخي، اجتماعي و … كه با طرحي بي سابقه و شيوه اي محققانه به رشته تحريردرآمده است. اين تفسیر ارزشمند، صوري و معنوي، رعايت موازين صحيح قرآنی، تفكيك مباحث تفسيري و روايي و علمي از يكديگر، نقل و بررسي و تحليل آراء برخي از مفسران و ديگر موارد مشابه آنچنان بديع است كه مي توان گفت در اول تاريخ تفسير قرآن، كتابي به اين دقت و ظرافت و جامعيت تاليف نشده است.
مميزات تفسير الميزان
مختصات و مميزات تفسير شريف الميزان فراتر از آن است كه در اين جملات كوتاه بگنجد لكن به بیان مختصر چند نمونه از آن اشاره مي كنيم:
1- بعد قرآني: بر مبناي قرآن استوار است يعني هر آيه با استشهاد به آيات ديگر تفسير مي شود.
2- بعد روايي: در اين تفسير احاديث و روايات مربوط به آيات از جوامع حديثي و كتب معتبر علماي فريقين نقل گرديده و در موارد ضروري نقل و بررسي دقيق و مستدل و جامع پيرامون روايات ناموافق با نصوص قرآني صورت پذيرفته است.
بهترین منابع تفسیری شیعه :
المیزان –تفسیر البرهان و تفسیر نورالثقلین –تفسیر مجمعالبیان و تفسیر جوامع الجامع-قمی –راهنما –صافی –تبیان و….
بهترین منابع روایی شیعی :
1-کتب اربعه (منابع دست اول برگرفته از اصول اربع مأة )تهذیب –استبصار –کافی – من لایحضره فقیه
2-منابع غیر دست اول اما اما معتبر : المحاسن –بصائر الدرجات قرب الاسناد –عیون اخبار الرضا (ع) الخصال – الامالی –الغیبه –الارشاد – المقنعه –وسایل الشیعه –مستدرک وسایل الشیعه –بحار الانوار جامع احادیث شیعه منتقی الجمان – تحف العقول –کمال الدین و تمام النعمه و……..
*نرم افزار روایی : مکتبه اهل البیت و ….
*کتابخانه الکترونیکی کشور :نور لایب
*مجله الکترونیکی نور مگز